Morbidelli pakt vierde zege in vijf wedstrijden

170521_Moto2_Morbidelli

Vorig jaar zat Franco Morbidelli er al een paar keer dicht tegenaan. ‘Hij moet één keer winnen en dan is hij er doorheen’, zei MarcVDS-rijderscoach Stefan Prein. En inderdaad, sinds Franco Morbidelli zijn eerste Moto2-wedstrijd won in Qatar is er geen houden meer aan. In Le Mans won de Braziliaanse Italiaan voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Het was ongetwijfeld uitgedraaid op een duel met teamgenoot Alex Marquez (de winnaar van die andere wedstrijd, twee weken geleden in Jerez) als die niet was gevallen in de trainingen en een botje in zijn voet had gebroken. Marquez was gezien zijn blessure met de vierde plaats dik tevreden.

Morbidelli had niet gerekend op een zege in Le Mans, maar in de warmere omstandigheden voelde hij zich veel beter dan in de trainingen en de kwalificatie. “Zo veel beter dat ik dacht: ‘Laat ik het er maar op wagen’. Tot mijn verrassing kon ik zelfs een klein gaatje slaan. Met het podium was ik tevreden geweest, maar winnen is altijd veel beter.”

In de slotfase kwam Pecco Bagnaia nog dicht bij Morbidelli, maar er was geen enkele kans dat Bagnaia er langs zou komen. Tom Luthi – favoriet voor de overwinning – kon zich niet echt mengen in de strijd om de hoofdprijs. De derde plaats was enigszins een teleurstelling voor de Zwitser, die Alex Marquez maar net achter zich wist te houden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen