'Nachtmerrie' voor Renger van der Zande op Sebring

IMG_7658

Renger van der Zande noemt de 12 uur van Sebring een ‘nachtmerrie’. De Nederlander greep naast de overwinning op het circuit in Amerika. Samen met Scott Dixon en Kevin Magnussen was hij dichtbij de winst, maar ze raakten met nog iets meer dan een uur te gaan de leiding kwijt. Ze finishten uiteindelijk als zesde met de Chip Ganassi Racing Cadillac.

“Het was een nachtmerrie eigenlijk." Scott Dixon kwam met een uurtje te gaan naar binnen om Van der Zande de laatste stint van de race te laten doen. Terwijl Dixon de pitstraat in probeerde te gaan werd hij echter aangereden door de RLL BMW M8 GTE van Connor de Phillippi.

“Scott Dixon werd hard geraakt door een BMW. Die BMW reed de voorkant van de auto kapot, waardoor we moesten repareren en verloren twee ronden, daarmee werden we zesde. Dus helaas pindakaas”, gaat de Nederlander verder.

IMG_7657-700x467
Foto: Renger van der Zande

Van der Zande geeft aan dat hij de meeste van zijn rondjes aan de leiding gereden heeft met ontzettend goede rondetijden. Waaronder de snelste rondetijd van de wedstrijd.

Killer van een wedstrijd

De 12 uur van Sebring is volgens Van der Zande echt een ‘killer van een wedstrijd’. “We beginnen in het licht en finishen in het donker. Er is een ontzettend competitief veld en een hele mooie race.” De legendarische race op Sebring staat dan ook hoog op de lijst van Van der Zande om te winnen.

IMG_7656-700x467
Foto: Renger van der Zande

“Dit was mijn kans, de auto was snel, ik was snel en maakte geen fouten. Kevin Magnussen en Scott Dixon deden allebei een super job tot het moment dat Dixon geraakt werd. Ik had hem graag willen winnen, maar het mocht niet zo zijn.”

Van der Zande geeft aan dat hij nu met een verbitterd gevoel doorgaat naar de Bahama's. “Ik ga een weekje op vakantie met de familie, die zijn er dit weekend ook bij geweest. Daarna terug naar Nederland”, sluit Van der Zande af.

De hele update van Renger van der Zande is ook te horen op GrandPrixRadio.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen naar podium in 12 uur van Sebring
Lees ook: Van der Zande: “Proberen 12 uur Sebring te pakken”
Lees ook: Renger van der Zande: "Het was een dramatische race"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden