Nakagami viert transfer met zege in Moto2

170827_GB_Nakagami

Met zijn promotie naar de MotoGP in zicht greep Takaaki Nakagami zijn tweede overwinning in de Moto2. Mattia Pasini waagde in de slotfase nog een poging om bij de Japanner in de buurt te komen, maar het gat was al veel te groot. Franco Morbidelli lag tot vijf ronden voor het einde aan de leiding, maar zijn banden verloren grip aan het einde van de wedstrijd op het hobbelige asfalt van Silverstone.

De inkt onder zijn contract met het LCR Honda-team, waar Nakagami teamgenoot wordt van Cal Crutchlow, is nog amper opgedroogd. De overwinning in de Moto2-race van de GP van Groot-Brittannië kwam dus op een goed moment voor de Japanner. In de MotoGP komt hij volgend jaar ook Morbidelli weer tegen, die zijn Moto2-rivaal Tom Lüthi als teamgenoot krijgt bij het Marc VDS-team. Lüthi had een moeilijke race, maar finishte toch nog als vierde.

Alex Marquez was de grote verliezer op Silverstone. De Spaanse teamgenoot van Morbidelli crashte in ronde 10 terwijl hij aan de leiding reed. De crash betekende vooral dat Marquez zijn kansen op de wereldtitel zag verdampen. 68 punten achterstand op Morbidelli lijkt met zes races te gaan nauwelijks te overbruggen. Op 29 punten van de klassementsleider mag Lüthi nog wel enige hoop koesteren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen