Nascar: Martin Truex wint in Martinsville

GettyImages-1312005939

Martin Truex heeft zijn tweede race van het seizoen gewonnen. Dat deed hij op het circuit van Martinsville. Rick Winkelman blikt, exclusief voor Grand Prix Radio, terug op afgelopen race.

"We hadden dit jaar zeven races gehad met zeven verschillende winnaars. Door deze zege is Truex de eerste met met twee overwinningen", vertelt Winkelman. Hij won zijn tweede race op Martinsville Motorspeedway. Het was een bijzondere race, want de race werd onderbroken door de regen. Winkelman: "De race duurde letterlijk dagenlang. De race begon op zaterdagavond Nederlandse tijd, maar na 42 rondjes begon het te regenen." Het restant van de race werd verreden op de zondagavond.

Onverwachte zege

Het zag er niet naar uit dat Martin Truex zijn tweede overwinning zou pakken. "Het leek erop dat Danny Hamlin of Ryan Blaney de race ging winnen, want beide mannen reden de meeste rondjes aan kop. In de slotfase wist Martin Truex toch te winnen", zegt Winkelman.

Opvallend aan de zege van Truex is dat hij vroeger nooit won op zogenaamde shorttracks zoals Martinsville en Richmond. "Maar tegenwoordig wint hij de ene na de andere shorttrack race, dus dat heeft hij goed bijgeleerd", sluit Winkelman af.

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Grand Prix van Canada nog onzeker

Lees ook: Formule 1 herdenkt: 1 jaar sinds overlijden Stirling Moss

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden