Newey: Werd niet echt blij van nieuwe reglementen

door Patrick Wuite
RB18 Bahrein

Red Bulls topontwerper Adrian Newey, die met de RB18 weer een kampioensauto heeft ontwikkeld, was aanvankelijk niet heel erg blij met de nieuwe reglementen voor dit jaar. Maar ondertussen heeft de Brit zijn mening bijgesteld en is hij positief verrast.

Toen de reglementen voor dit jaar bekend werden, waren veel mensen sceptisch. Men vreesde dat er optisch weinig verschil tussen de auto's zou zijn. Zo dacht ook Adrian Newey, de ontwerper van de RB18 waarmee Max Verstappen en Red Bull kampioen werden.

"Ik was niet heel erg onder de indruk", bekent Newey in The Red Bulletin, het magazine van Red Bull Racing. "En ik heb nog steeds het gevoel dat bepaalde zaken anders konden, maar het is makkelijk om kritiek te hebben.  Toen we begonnen met de ontwikkeling van deze auto, begon ik het steeds leuker te vinden. Deze reglementen zijn nog best wel complex. Als ik voor het team mag spreken dan denk ik dat we van deze uitdaging genoten hebben."

Newey, Verstappen en Horner Singapore

Sidepods

Het was voor Newey dan ook een welkome verrassing dat er toch nog behoorlijke verschillen zijn tussen de auto's. "Dat had ik echt niet verwacht, want sommige onderdelen zijn gewoon vastgelegd in het reglement, maar bij de sidepods heeft vrijwel elk team een andere oplossing", aldus de Brit.

Lees ook: Corne Klijn en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Mintzlaff neemt sportieve deel rol Mateschitz over

Lees ook: Het brein achter de Red Bull-successen: Hannah Schmitz

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden