Mintzlaff neemt sportieve deel rol Mateschitz over

door Gijs Leuvenink
Red Bull Racing fabriek

Oliver Mintzlaff wordt één van de drie nieuwe directeuren van Red Bull en zal de sporttak van de energiedrankjesfabrikant op zich nemen. Dat maakte het Oostenrijkse fabrikant bekend.

Mintzlaff is aangesteld bij Red Bull als directeur investeringen en sport. Zo valt het team van Red Bull in de Formule 1 onder hem, maar bijvoorbeeld ook de verschillende voetbalclubs van het concern worden door hem in de gaten gehouden. Daar heeft de Duitser ook zijn sporen in verdiend, onder leiding van hem is Red Bull Leipzig een hoogvlieger in de Duitse voetbalcompetitie geworden.

Keuze van alle partijen

Dat de positie van Mateschitz onder drie mensen verdeeld gaat worden, is volgens zijn zoon Mark de keuze van zijn vader, hemzelf en de Thaise eigenaars. "We hebben gezamenlijk gekozen voor deze verdeling", aldus Mark Mateschitz in een persbericht van Red Bull. Naast de sportieve tak worden ook een financieel directeur en een directeur over de drankjes zelf aangesteld.

Red Bull logo Frankrijk

Succesvolle loopbaan

Mintzlaff heeft een succesvolle loopbaan. De uit Bonn afkomstige Duitser heeft als sporter op hoog niveau aan hardlopen gedaan, alvorens hij de overstap maakte naar Puma. Mintzlaff werkte zich daar op tot hoofd marketing. Red Bull pikte hem op bij de sportkledingfabrikant en maakte hem direct directeur bij de voetbalafdeling in Leipzig. Sinds 2015 bekleedde de 47-jarige Mintzlaff de positie van hoofd voetbal wereldwijd.

Lees ook: Button waarschuwt Ricciardo voor reserverol

Lees ook: Lewis Hamilton: Ontwikkeling auto enorme uitdaging

Lees ook: Magnussen: Geen problemen met Hülkenberg als teamgenoot

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden