Newgarden domineerde IndyCar-race Mid-Ohio

Newgarden

Josef Newgarden won afgelopen weekend de IndyCar-race in Mid-Ohio. Rinus Veekay keerde terug na zijn blessure en eindigde als zestiende. Ex-Formule 1 coureur Marcus Ericsson wist als tweede over de streep te komen.

Josef Newgarden domineerde de IndyCar-race in Mid-Ohio. De Amerikaan lag 73 van de tachtig rondes aan de leiding. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor het team van Penske. Marcus Ericsson eindigde na een strakke race als tweede. Leider in het kampioenschap Alex Palou stond als derde op het podium. Voor de Nederlanders stond de race in het teken van de terugkeer van Rinus Veekay. De Nederlander is hersteld van zijn sleutelbeenblessure. Hij eindigde op een zestiende plaats.

Kampioenschap

De derde plaats van Palou heeft veel gevolgen voor het kampioenschap. René Hoogterp heeft een enorme stap gezet. “O’Ward, de nummer twee in het kampioenschap, moest van achteren komen. Hij kwam niet verder dan een achtste plaats.” Palou heeft nu 39 punten voorsprong op de Mexicaan. “Nu is er een kleine zomerpauze in de IndyCar. Begin augustus komen de coureurs weer in actie op het gloednieuwe stratencircuit in Nashville.”

De volledige update van René Hoogterp is te horen op Grand Prix Radio.

Lees meer: Verstappen wint op dominante wijze in Oostenrijk

Lees meer: Max Verstappen blij voor team met overwinning op Spielberg

Lees meer: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden