Nicholas Latifi: "Ik hoef alleen excuses te maken aan mijn team"

WilliamsF1_54133_HiRes

Williams-coureur Nicholas Latifi is geschrokken, maar niet verrast door de negatieve reacties die hij heeft gekregen op social media. De Canadees vertelt in een brief dat hij alleen excuses verschuldigd is aan zijn team. 

Tijdens de laatste Grand Prix van dit seizoen crashte Latifi in de slotfase van de race. Door zijn uitstapje in de vangrail werd de race geneutraliseerd en ging de voorsprong van Lewis Hamilton van Max Verstappen in rook op. De Nederlander wist op zijn verse zachte banden Hamilton in de laatste ronde te passeren en werd wereldkampioen.

Na de race kreeg Latifi veel positieve berichten via social media binnen. Echter zaten er ook verschrikkelijke verwensingen bij. “Ik heb geprobeerd om uit te vinden hoe ik hier het beste mee kan omgaan”, begint hij. “Zal ik het negeren en doorgaan, of meld ik dit en haal ik dit grote probleem op social media neer? Ik weet dat er online veel negatief over mij wordt gepraat. Dat geldt voor iedere sporter die op een internationaal toneel actief is. Het feit dat ik dacht dat het beste is om mijn accounts op social media voor een paar dagen te verwijderen, zegt alles over de online wereld waarin wij leven. Waar ik enorm van schrok zijn de extreme toon van haat en doodsbedreigingen die ik zelfs heb ontvangen."

Nicholas Latifi / Williams / Grand Prix van Saoedi-Arabië / Jeddah / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Volgens Latifi hoeft hij aan niemand excuses te maken, behalve aan zijn eigen renstal. “Dat heb ik meteen gedaan toen ik bij ze terug was. Alles wat daarna gebeurde heb ik geen invloed op."

“Dat zijn geen echte fans van de sport"

Het werd Latifi daarnaast door fans verweten dat hij racete voor een positie die er niet toedeed. “Ik zal altijd alles tot aan de finish geven zoals elke andere coureur. Voor de mensen die dat niet begrijpen of het niet eens zijn met mij, dat is prima. Iedereen mag zijn mening hebben. Maar als een mening gegeven wordt om haat te zaaien of mij en mijn familie te bedreigen, zijn dat geen echte fans van de sport. Hiermee zal ik de mening van diegene niet weten te veranderen en misschien gebruiken ze dit weer tegen mij, maar het voelt goed om dit uit te spreken en niet hierover te zwijgen."

Lees ook: Audi wil meedoen aan Formule 1

Lees ook: Wolff: “Grenzen overschreden in contact Masi op boordradio"

Lees ook: Verstappen door F1-teambazen verkozen tot beste coureur"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden