Nico Hulkenberg is 'als coureur beter dan ooit'

1920x1080-Nico-Hülkenberg-Renault-GP-Abu-Dhabi-2017

Met genoegen blikt Nico Hulkenberg terug op het voorbije Formule 1-seizoen. Naar eigen zeggen was de Duitser "beter dan ooit".

Zijn eerste seizoen bij Renault sloot Hulkenberg af op een tiende plaats in de stand om de wereldtitel. Met zijn 43 punten leverde hij een grote bijdrage in de uiteindelijk zesde plaats van de renstal in het constructeurskampioenschap.

Beste seizoen

"Wat betreft rijden was dit tot dusver mijn beste seizoen. Als coureur ben ik beter dan ooit", zegt de Duitser in een interview met Auto Bild Motorsport.

Hulkenberg kon met de snellere Formule 1-bolide prima uit de voeten. "Ik kan daarmee meer op de limiet rijden, wat ook meer plezier meebrengt. Ook de banden zijn veel beter geworden. Alles viel de goede kant op."

Mengen in titelstrijd

Met Carlos Sainz als teamgenoot ziet Hulkenberg de toekomst van Renault zonnig in en voorspelt dat de renstal "vanaf 2020 mee kan strijden om de wereldtitel."

Overigens houdt Hulkenberg sinds september een dubieus record in handen: de Duitser die voorheen uitkwam voor Sauber, Williams en Force India heeft de meeste GP-starts (135) op zijn naam staan zonder ooit een podiumplaats te hebben behaald.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden