8b74-f952-3fa4-4f88aafcd157_e61dbbe9592b12eca0a9b33d8b38f9b60a762aef

Nico Hülkenberg zal naar eigen zeggen “een tandje bij moeten zetten” om zijn nieuwe Renault-teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan, maar gaf tegenover Fox Sports aan “voor niemand bang te zijn”, dus ook niet voor de goedlachse Australiër.

De Duitser finishte afgelopen seizoen als zevende en dus 'best of the rest’ in het rijderskampioenschap. Eén van de zes coureurs van de drie topteams zal komend seizoen naast hem in de garagebox staan. Hülkenberg zei de uitdaging niet uit de weg te gaan om Ricciardo de baas te blijven en daarmee te bewijzen dat hij geschikt is om voor een topteam te rijden. “Kom maar op, ik ben voor niemand bang” aldus 'The Hulk', “laten we zien wat er gaat gebeuren.”

Staat van dienst

De Renault-coureur heeft een goede staat van dienst wanneer het gaat om onderlinge resultaten met zijn teammaten. Zo versloeg hij in zijn derde seizoen Formule 1 zijn teammaat Paul di Resta bij Force India en het jaar er op Esteban Gutierrez bij Sauber. In 2014 was hij Sergio Pérez bij Force India de baas en dat had in 2015 en 2016 net zo kunnen zijn, ware het dat de betrouwbaarheid van de Mercedes-aangedreven Force India hem toen in de steek liet. In 2017 werd de teleurstellende Jolyon Palmer vier races voor het einde vervangen door Carlos Sainz, die hij vervolgens afgelopen seizoen de baas was.

Volgens Hülkenberg zijn anderen meer bezig met deze onderlinge resultaten dan hijzelf. Hij zegt wel blij te zijn met de resultaten van afgelopen seizoen maar geeft aan dat zijn voornaamste doel is om het team verder te brengen: “Het is veel belangrijker dat het team en de wagen progressie boeken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen