Nico Rosberg: "Verstappen begint te leren hoe goed Hamilton is"

Verstappen-Rosberg-abu-dhabi

Nico Rosberg denkt dat Max Verstappen begint te leren hoe goed Lewis Hamilton is. Dat heeft hij na de race bij SkySports aangegeven. Volgens de enkelvoudig wereldkampioen zal Verstappen alles perfect moeten doen om de Brit dit jaar te verslaan.

Eens in de zoveel tijd schuift Rosberg bij SkySports aan om als analist te fungeren. Tijdens de Grand Prix van Portugal was hij weer van de partij, samen met oud Formule 1-coureur Paul di Resta.

”Hij zal alles perfect moeten doen om hem dit jaar te verslaan"

"Wat een fenomenale race van Hamilton", begint Rosberg. "Ik denk dat Verstappen nu begint te leren hoe goed Hamilton eigenlijk is. Hij zal alles perfect moeten doen om hem dit jaar te verslaan, want op dit moment staat het 2-1 voor Hamilton."

rosberg-hamilton-verstappen-brazillie-2016-700x455
Foto: Red Bull Racing (Clive Mason / Getty Images)

Di Resta had verwacht dat Mercedes dominanter voor de dag zou komen in Portugal, want voordat Verstappen voor de tweede keer de pitstraat indook, lag hij ‘slechts’ vier seconden achter Hamilton.

”Als er een circuit is dat goed bij Mercedes past, was het deze in Portimão"

"Hamilton maakte ook een fout tijdens de herstart”, vertelt Di Resta. "Ik denk dat als er een circuit is dat goed bij Mercedes past, was het deze in Portimão. De condities waren perfect want het was erg koel. Ik had verwacht dat Mercedes hier nog beter zou zijn, dus Red Bull zal met veel vertrouwen weggaan uit Portugal."

"Ik denk dat Red Bull hier had willen winnen want ze hadden de snelste auto", gaat Rosberg verder. "Als we terugkijken naar de kwalificatie was het Verstappen die de snelste ronde wist te rijden, maar die werd van hem afgenomen vanwege een fout. En tijdens de race reed hij opnieuw de snelste ronde, maar werd die van hem afgenomen, opnieuw vanwege een fout. Dat zijn teveel fouten”, besluit Rosberg. 

Lees ook: Rosberg had tijd nodig om snel te zijn volgens Vowles

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Portugal, de race

Lees ook: Lewis Hamilton: "Fysiek en mentaal lastige race"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden