VIDEO Nieuwe animatie toont aan: halo redde leven Grosjean

Grosjean-bahrein-ongeluk

Uit een nieuwe animatie van de crash van Romain Grosjean in Bahrein blijkt nog maar weer eens hoeveel geluk de Fransman heeft gehad. In de animatie, gemaakt door Canal+, zijn beelden vanuit alle hoeken samengevoegd.

Het was een moment waar de hele Formule 1-wereld de adem even bij inhield: de crash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein. Grosjean had tijdens de eerste ronde van die race niet gezien dat Nicolas Latifi naast hem reed en haakte met zijn rechterachterwiel achter het linkervoorwiel van de Canadees. De Fransman schoot vervolgens met een enorme snelheid de vangrail in, waarbij zijn auto in brand vloog. Na ongeveer een halve minuut kwam Grosjean wonderbaarlijk uit de vlammen geklommen.

Iedereen wist op dat moment dat Grosjean een engeltje op zijn schouder had, maar hoe de crash exact verliep was nog niet volledig duidelijk. Deze nieuwe animatie laat zien dat de halo er voor heeft gezorgd dat de helm van Grosjean 'veilig' tussen de vangrail door kon gaan. Dit heeft uiteindelijk het leven van Grosjean gered.

Nieuw avontuur

Het herstel van de Fransman gaat gelukkig voorspoedig. Recent maakte Grosjean zelfs bekend dit jaar weer te gaan racen in Indycar. Ook wil hij nog graag één keer in een Formule 1-auto zijn carrière afsluiten. Dat is iets wat ook lijkt te gaan gebeuren. Onlangs liet Grosjean doorschemeren contact te hebben gehad met Toto Wolff om in de Mercedes W11 zijn laatste meters in de Formule 1 te gaan maken.

Lees ook: Grosjean dichtbij deal voor Mercedes F1-test

Lees ook: Romain Grosjean maakt overstap naar Indycar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden