Nieuwe opzet persconferenties GP Imola

door Hidde Wissels
bahrein-hamilton-verstappen

De persconferenties voor de Grand Prix van Imola zullen er anders uitzien dan dat we inmiddels gewend zijn. Op de persdag voor het raceweekend verschijnt iedere coureur samen met een coureur van een andere renstal voor de camera. Sinds de eerste Grand Prix van vorig jaar werden alleen teamgenoten aan elkaar gekoppeld.

Donderdag is traditioneel gezien de mediadag voor de Formule 1-coureurs in de paddock. Voor de coronapandemie kwam een kleine groep coureurs bijeen voor de internationale pers om vragen te beantwoorden. Voor 2020 werd dit format aangepast en kwamen teamgenoten samen naar de persconferentie. Teams moesten zo veel mogelijk in hun bubbel blijven en die moest ook tijdens de persconferenties in acht worden gehouden.

Nieuw format

Voor de Grand Prix van Imola zullen nog steeds alle coureurs aan de beurt komen, maar dan niet met hun teamgenoot. De teams worden gemixt zodat de vragen wat verschillender zullen zijn, dan tijdens een persconferentie waar maar één team vertegenwoordigd is. Alleen het team van AlphaTauri gaat gezamenlijk naar de persconferentie toe.

https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1381992112477106176

Lees meer:

Isola: ''Verwacht dat teams gaan voor één-stop-strategie''

Verstappen: ''Alles zal perfect moeten gaan''

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden