lwchina
  • Grand Prix van China gewoon op zondag
  • Lewis Hamilton biedt excuses aan
  • Nieuwe bak voor zes coureurs
  • Fernando Alonso blijft bij McLaren
  • Bernie Ecclestone op de Braziliaanse toer?
  • Maleisië officieel van Formule 1-kalender 2018

Grand Prix van China gewoon op zondag

Hoewel het licht regende in Shanghai was vandaag niet de neerslag, maar de mist de grote spelbreker tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van China. Door het slechte zicht kon de traumaheli niet landen bij het ziekenhuis. En omdat ook een ambulance bij een eventuele calamiteit niet binnen de vereiste 20 minuten van het circuit naar het ziekenhuis zou kunnen rijden, werd direct besloten om de sessies om veiligheidsredenen stil te leggen. Meteen was er druk overleg en in de paddock doken geruchten op dat de race mogelijk wel eens van zondag naar zaterdag verplaatst zou kunnen worden, in verband met iets beter weer. Een gerucht dat al snel werd ontkracht. Olav Mol kreeg hoogstpersoonlijk van Charlie Whiting te horen dat er gewoon op zondag geracet gaat worden: “all stays as it is”, aldus de wedstrijdleider.

Lewis Hamilton biedt excuses aan

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft zijn excuses aangeboden voor het ontbreken van actie op de eerste dag van de Grand Prix van China. Via twitter riep de drievoudig wereldkampioen de wedstrijdleiding op om met een alternatief schema te komen en zo toch nog iets van het raceweekend te maken. Hamilton stelt voor om morgen (zaterdag) drie vrije trainingen te houden (ipv één vrije training en een kwalificatie) en de kwalificatie te verzetten naar zondagochtend, voor de start van de race.

Nieuwe bak voor zes coureurs

Zes coureurs starten de Grand Prix komende zondag met een nieuwe versnellingsbak in het achteronder. Het gaat om Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen, Romain Grosjean, Fernando Alonso, Lance Stroll en Marcus Ericsson. Normaal gesproken moet een Formule 1-versnellingsbak zes races meegaan, maar omdat de zes coureurs in Australië uitvielen, mogen ze ongestraft hun bak vervangen.

Fernando Alonso blijft bij McLaren

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is niet van plan om halverwege het seizoen het bijltje er bij neer te gooien en het kwakkelende McLaren de rug toe te keren. De Spanjaard keerde twee jaar geleden terug bij het team uit Woking, maar boekte tot op de dag van vandaag nog maar weinig successen. Het uitblijven van resultaten zorgt er voor dat de pers massaal is gaan speculeren over een mogelijk vertrek van de 35-jarige coureur. “Absoluut niet waar”, zegt Alonso zelf hierover. “Ik rijd Formule 1. Ik voel me beter dan ooit, ik ben beter voorbereid dan ooit en ik ben liever hier dan in de supermarkt”.

Bernie Ecclestone op de Braziliaanse toer?

Hij is weliswaar 86 jaar en inmiddels terzijde geschoven door Liberty Media, maar Bernie Ecclestone kan de Formule 1 blijkbaar maar niet loslaten. De oud-chef van Formula One Management zou een bod willen doen op het Braziliaanse Formule 1-circuit Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos. De baan is nu nog in handen van de gemeente Sao Paulo, maar die wil er om financiële redenen van af. Volgens Autosport zou Ecclestone - die een huis heeft in Brazilië - onlangs een onderhoud hebben gehad met de burgemeester van de stad om over een verkoop te praten. De Grand Prix van Brazilië werd al 34 keer op Interlagos verreden. Het circuit heeft nog een contract tot 2020.

Maleisië officieel van Formule 1-kalender 2018

Het was al een tijdje geleden aangekondigd, maar het is nu dan ook officieel: de Maleisische Grand Prix is definitief van de racekalender verdwenen. De overheid is niet langer van plan om geld in het project te steken. Maleisië was in 1999 na Japan het eerste Aziatische land dat een Grand Prix Formule 1 organiseerde. Sindsdien wordt er in Singapore, China en de Golf-regio Formule 1 gereden, waardoor de interesse voor Maleisië is afgenomen, zowel bij het publiek als bij sponsoren en dat scheelt een hoop inkomsten.

Overigens keren volgend jaar Frankrijk en Duitsland terug op de kalender, dus er zullen in 2018 niet minder, maar zelfs meer races op het programma staan.

Foto: Mercedes AMG Petronas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden