Nikita Mazepin: "Zullen vooral vechten met onszelf"

1018902553-LAT-20211113-GP2119_203552_54I4195-678

De Haas-coureurs kenden een redelijke sprintkwalificatie in Brazilië. Nikita Mazepin en Mick Schumacher finishten als twintigste en als negentiende. Geen hele geweldige resultaten, maar aangezien beide coureurs het Autódromo Jóse Carlos Pace nog niet echt goed kenden, hebben ze wel veel geleerd. Tegenover Ziggo Sport deden de mannen hun verhaal.

"Ik heb een positie verloren tijdens de sprintkwalificatie, maar ik betwijfel dat ik de Mercedes achter me had kunnen houden. Dat is een beetje lastig nu", stelt Schumacher als Jack Plooij hem vraagt naar de positie die hij verloor aan Lewis Hamilton. De Duitser startte net als enkele andere coureurs op de softs in de hoop dat dat een voordeel op zou leveren. "Ik denk wel dat we veel geleerd hebben. We hebben gegokt door op softs te gaan, want we wilden onze mediums bewaren voor de race."

Nikita Mazepin / Haas / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Mazepin: "Sprintkwalificatie duurde lang genoeg"

Ook teamgenoot Nikita Mazepin kende een eenzame doch leerzame race. "Ik denk dat de sprintkwalificatie lang genoeg was voor ons, zeker niet te kort", lacht de Rus. Hij startte en finishte de race als laatste. "Ik heb wat goede rondes gereden en poos gevochten met Mick en me toen terug laten zakken omdat mijn banden oververhit raakten. We hadden eigenlijk een miniversie van hoe de grand prix gaat worden. We zullen vooral vechten met onszelf dit weekend tenzij we in de nacht van zaterdag op zondag nog goede progressie kunnen boeken."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Lees ook: Carlos Sainz: “Tot het einde last gehad van mijn banden”

Lees ook: Max Verstappen: “Banden sleten hard en kon moeilijk volgen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden