Norris baalt van MCL36 en hoopt op beterschap in 2023

door Patrick Wuite
Lando Norris Brazilië kwalificatie LATimages

Lando Norris is zeer gefrustreerd dat McLaren het grote probleem, het ontbreken van grip aan de voorkant van de auto, niet heeft opgelost in 2022. "Het is een probleem wat wij echt al jaren hebben."

Voor McLaren was het een lastig seizoen. Door remproblemen kon het team uit Woking weinig rondes afleggen bij de test in Bahrein en zo begon het team onder leiding van Zak Brown en Andreas Seidl het seizoen met een fikse achterstand. Naarmate het seizoen vorderde werd McLaren steeds wat competitiever, maar het kon niet de aansluiting vinden bij Red Bull, Ferrari en Mercedes. Maar ook de best of the rest-positie was te hoog gegrepen, want Alpine ging met P4 in het constructeurskampioenschap aan de haal en dus werd McLaren vijfde in het kampioenschap, tot teleurstelling van Lando Norris die de vinger op de zere plek legt.

Lando Norris zondag Japan 2022
Foto: McLaren Media Centre
 

"De auto heeft gewoon geen grip aan de voorkant en dat is echt wat ik nodig heb om snel te zijn. Als we onze voorbanden aan gort rijden, verliezen we echt secondes. En dit is iets wat wij al jaren hebben. Het is dus belangrijk dat we dit snel oplossen, want dan zijn wij gewoon echt snel", vertelt Norris aan SkySports

Lees ook: Red Bull Racing: Verstappen versus Pérez

Lees ook: 'Ross Brawn genoemd bij Ferrari'

Lees ook: Indy Dontje en Jeroen Mul te gast bij F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen