Norris volgend seizoen test- en reservecoureur McLaren

DFq4QFiXkAERVbx

Lando Norris is in 2018 de vaste reservecoureur van McLaren-Renault. De 17-jarige Engelsman is de opvolger van voormalig wereldkampioen en landgenoot Jenson Button.

"Lando is een buitengewoon groot talent", zegt McLaren-directeur Zak Brown. "Hij heeft deze benoeming meer dan verdiend. Het geeft ook aan hoe hoog wij opgeven van zijn kwaliteiten."

Norris, die sinds begin 2017 in het opleidingsprogramma van McLaren zit schreef dit jaar het Europese Formule 3-kampioenschap op zijn naam. Hij was de opvolger van huidig Williams-coureur Lance Stroll.

"De laatste twaalf maanden zijn ongelooflijk geweest voor mij en dit is daarvan een perfecte einde", reageert Norris op zijn aanstelling. "Ik kijk er erg naar uit om het team te helpen, te beginnen volgende week bij de bandentest op het circuit van Interlagos."

Norris zal volgend jaar naast zijn werk voor McLaren ook in een andere raceklasse blijven uitkomen. "We zijn nu druk bezig om mijn raceprogramma rond te maken, ik hoop daar snel duidelijkheid over te kunnen geven."

Norris werkte al eens een officiële F1-test af. Eerder dit jaar was hij tijdens de in-season-test op de Hungaroring de snelste.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen