Nyck de Vries over New York: “In alle eerlijkheid, ik heb geen idee”

3-EPS701_164754_ALS7986

Nyck de Vries, coureur voor Mercedes-Benz EQ, staat dit weekend aan de start van de New York double-header in het Formule E-kampioenschap. De Nederlander is duidelijk over zijn voorspelling van het weekend, hij heeft geen idee wat hij moet verwachten.

Het Formule E-kampioenschap nadert zijn einde. Dit weekend staat de New York double-header op het programma, daarna zijn er nog maar vier races te gaan. De Vries staat momenteel zesde in het kampioenschap, op slechts dertien punten van de nummer één. Tegenover Grand Prix Radio twijfelt De Vries over zijn kansen in New York.

“In alle eerlijkheid, ik heb geen idee”, begint De Vries. “Ik ken het circuit niet. We zijn goed voorbereid en ik heb alle vertrouwen in onze package. We hebben een goede auto en goede groep mensen", aldus De Vries. Tijdens de eerste race moet hij zich kwalificeren vanuit de eerste kwalificatiegroep. Iets wat nadelig is, want daardoor moet je als eerst een vieze baan op. "Als we eventueel in de tweede kwalificatiegroep belanden voor de tweede race dan hoop ik dat we dan goede punten kunnen scoren voor het kampioenschap.

Nyck de Vries / Mercedes / Formule E / 2021
Foto: FIA Formula E

Kwalificatie frustratie

De Vries was overigens niet te spreken over het kwalificatieformat. "Als je in groep één zit, heb je sowieso geen kans. De beste situatie zou zijn om als zevende in het kampioenschap de laatste race in te gaan, dat kun je niet zo sturen. Het is soms wel frustrerend, volgens mij hadden we een heel goed weekend in Mexico", vertelt De Vries die aangeeft dat het team dat weekend gewoon geen fouten heeft gemaakt. "Maar door het format konden we dat helaas niet laten zien en heeft zich dat niet uitbetaald", aldus De Vries.

De vrije trainingen van de Formule E zijn dit weekend live te volgen, mét beeld, via Grand Prix Radio!

Lees ook: Formule E onthult 2022-kalender met Vancouver en Kaapstad

Lees ook: Robin Frijns: “Punten pakken belangrijkste in New York”

Lees ook: Circuit Zandvoort: “Wij gaan door met voorbereidingen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden