Nyck de Vries rijdt ook in World Endurance Championship

RacingTeamNederland_presentatie_15_3_2018-14

Formule 2-coureur Nyck de Vries voegt zich bij Racing Team Nederland. De Nederlander komt vanaf de 6 Hours of Silverstone in actie bij het team als vervanger van Jan Lammers. Dit maakte Racing Team Nederland vandaag bekend bij de teampresentatie in Veghel.

De Vries debuteert dit jaar in het FIA World Endurance Championship, maar zijn seizoen in de Formule 2 krijgt prioriteit. “De Formule 2 is mijn prioriteit, maar de kalender clasht niet met die van het FIA WEC, dus ik kan al mijn aandacht aan beide kampioenschappen geven en het maximale eruit halen. Ik heb nog nooit met een LMP2-auto gereden, maar als ik naar de specificaties kijk, dan zie ik dat het dicht bij een Formule 2 zal liggen. Ik heb er heel veel zin in!”

Racing Team Nederland debuteert dit jaar in het FIA World Endurance Championship. Het team debuteerde in 2017 met een Dallara P217 in de LMP2-klasse van de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series. Het team promoveert nu met die auto naar het FIA World Endurance Championship.

De coureurs van Racing Team Nederland zijn initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig F1-coureur Giedo van der Garde en Le Mans-winnaar Jan Lammers, die in de loop van dit jaar wordt opgevolgd door Nyck de Vries, tevens actief in de Formule 2.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden