Ocon 'nog steeds' in gesprek met Williams voor race-stoeltje

Dp0CftxXUAMo2Mk

De kans blijft voorlopig aanwezig dat Esteban Ocon volgend jaar als Williams-coureur op de grid staat. De 22-jarige Fransman bevestigde donderdag in Austin dat gesprekken met het team uit Grove nog altijd gaande zijn.

Eerder deze week werd bekend dat Formule 2-coureur George Russell een meerjarige deal bij Williams heeft getekend. Omdat de Britse renstal met het vertrek van Lance Stroll (Force India) en hoofdsponsors Martini een hoop inkomsten misloopt, werd gesuggereerd dat de kansen voor Ocon op een race-stoeltje verkeken zijn.

Niets blijkt minder waar, zo stelt de voormalig GP3- en Formule 3-kampioen. "Het is goed om te zien dat George een stoeltje bij Williams heeft gekregen", aldus Ocon in gesprek met Sky Sports. "Hij maakt immers ook onderdeel uit van de Mercedes-familie. Er is nog steeds een stoeltje beschikbaar en nog steeds voeren we gesprekken. Dus we zullen zien."

Ocon voelt zich niet te groot om bij Williams te rijden. "Het zou fantastisch zijn als ze me willen hebben. Zo niet, dan houdt het op."

Ook huidig coureur Sergey Sirotkin, Formule 2-rijder Artem Markelov en testrijder Robert Kubica worden gelinkt aan het overgebleven Williams-zitje.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden