Olav Mol: “Als je iemand een pluim mag geven is het Perez”

SI202103280301_hires_jpeg_24bit_rgb

Olav Mol was na afloop van de Grand Prix van Bahrein te spreken over de vechtlust die Sergio Perez liet zien. De Mexicaan kende geen vlekkeloos eerste weekend bij het team van Red Bull Racing. Daar waar Max Verstappen de vrijdag en zaterdag domineerde, moest Perez nog aan de auto wennen. Hij kende bovendien wat tegenvallers.

“Als je iemand een pluim mag geven is het Perez voor zijn vechtlust. Dat is in dit geval echt noemenswaardig. Hij had een tegenvaller tijdens de kwalificatie, een tegenvaller voordat de auto naar de grid moest, daarbij een hoop gedoe en dan valt de auto ook nog een keer stil. Dan moet hij allemaal procedures in werking stellen die hij echt niet al twintig keer in die auto gedaan heeft", vertelt Olav Mol na afloop van de race tegenover Grand Prix Radio.

Perez kreeg de auto vervolgens toch weer aan de praat en startte vanuit de pitstraat. “Dan doet hij een vroege pitstop en rijdt hij een dijk van een wedstrijd. Hij rijdt nu van achteraf makkelijk naar de plek waar ze Albon zo graag altijd hadden willen hebben.”

SI202103280172_hires_jpeg_24bit_rgb_news-700x467
Foto: Red Bull Racing (Bryn Lennon/Getty Images)

Niet meer twee tegen één

“Het mooie is dat er weer iets is om naar uit te kijken nu. Mercedes gaat het niet weer even afvinken”, gaat Olav verder. “Want als Perez de boel op orde krijgt, gaat hij meedoen en dan wordt de tactiek voor Mercedes anders. Tot nu toe was die tactiek tijdens de race nog steeds de twee tegen één tactiek, omdat Perez daar nog niet was. Als Perez ook vooraan zit wordt het een ander verhaal!"

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein de race
Lees ook: Bottas: “Samen kunnen we het Verstappen moeilijk maken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden