Olav Mol: Hij is een toekomstig wereldkampioen

door Olav Veenhof
Premium update
Oscar Piastri podium belgie
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van België. Olav vertelt over een bewogen raceweekend, het weekend van Mercedes en Ferrari, een talentvolle Oscar Piastri en de dominantie van Max Verstappen met een leuk randje.

Nu de zomerstop is begonnen, blikken we terug op de race van België en bespreken we de nodige coureurs over hun eerste seizoenshelft. George Russell leek op voorhand een toekomstige wereldkampioen kunnen zijn, die het de zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton enorm lastig maakkt. In zijn debuutseizoen voor Mercedes laat George Russell bij vlagen zien de overhand te hebben over Lewis Hamilton. Dit jaar lijkt the champ terug. Ook in België moet George Russell zijn meerdere erkennen in Lewis, het verschil tussen de twee Mercedes-rijders is veertien seconden aan het einde van de race. Een hoogtepunt voor hem was twee jaar geleden bij de Grand Prix van België dat hij zich als tweede kwalificeert voor een race die, uiteindelijk maar voor de halve pond meetelden. "Hij stapte natuurlijk op het moment slechtst mogelijke moment in bij Mercedes. Hij dacht gelijk de overwinningen aan elkaar te rijgen, maar met dat hele sidepod-concept viel dat uiteindelijk tegen. Daarbij vind ik dat hij soms ook een beetje de juiste timing in de race mist, net ietsjes meer race-gogme. Als hij dan een keer voorin vecht zijn er ook weleens wat incidenten, dus George moet even goed in de spiegel kijken." 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden