Olav Mol: "Hij leeft niet op deze aardbol"

door Olav Veenhof
Premium update
Stroll China
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van China, het eerste sprintweekend van 2024. Olav vertelt over een bewogen raceweekend waarin Max Verstappen de concurrentie vermorzeld, McLaren dat het beste team achter Red Bull lijkt te zijn en het incident tussen Daniel Ricciardo en Lance Stroll.

Het eerste sprintweekend van 2024 zit erop. Op voorhand was niet iedereen tevreden over de keuze van de FIA, maar uiteindelijk leverde de Grand Prix van China. Op vrijdag is er een uur vrije training, gevolgd door de sprintrace-kwalificatie op de vrijdag-ochtend. De sprintrace vindt plaats vóór de GP-kwalificatie op zaterdagmiddag, een verandering ten opzichte van 2023 toen de kwalificatie voor de race op vrijdag was. Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio, vindt dit format beter werken. "De verdeling van eerst de sprint en daarna alles van de Grand Prix werkte beter. Ik wil niet mezelf de hele dag herhalen, maar ik ben geen voorstander van de sprint binnen het kampioenschap. Het beste zou zijn een kampioenschap zijn voor alleen de sprint", zo laat hij weten.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden