Olav Mol in F1 aan Tafel: GP van Monaco is te lang

door Tim Koenders
monaco

Olav Mol vindt de Grand Prix van Monaco te lang, daarnaast heeft hij ook nog verbetermogelijkheden voor de lay-out van het stratencircuit. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Het legendarische stratencircuit is anders dan alle andere circuits. De race wordt niet over driehonderd kilometer verreden, de snelheden liggen laag en inhalen is erg lastig. Voor de vele inhaalacties hoef je niet naar de race te kijken. Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol denkt dat er verbetermogelijkheden zijn om het aantal inhaalacties te verhogen.

GP-Monaco-2019

Wijzigingen

“Het plaatje klopt natuurlijk helemaal met de glitter en glamour en de Formule 1. Dat is op andere circuits heel anders. Er zijn ook veel meer mensen die naar de Grand Prix van Monaco kijken omdat er gewoon meer te zien is dan de auto’s.” Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ik vind de wedstrijd wel te lang. Naast dat de race korter kan kunnen ze ook nog wel wat verbeteren. Je hebt natuurlijk rascasse en dan ga je met weer een knik van negentig graden het rechte stuk op. Als ze een weggetje eerder nemen kunnen ze veel beter inhalen. Of ze dat ooit gaan doen weet ik niet maar het lijkt mij een goed plan. Verder is het natuurlijk lastig om de baan aan te passen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Vrouwelijke coureur bij Red Bull

Lees ook: Race Gemist: Formule Geen

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden