Olav Mol in F1 aan Tafel: “Pérez had een prima dag”

door Tim Koenders
Perez Canada 2024 - kwalificatie

Olav Mol vindt dat Pérez op zondag een prima race gereden heeft in Spanje. Dat liet de Formule 1-commentator weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Sergio Pérez is bezig met een moeizame periode bij Red Bull. In de laatste vier races behaalde de Mexicaan slechts acht punten. Dat terwijl teamgenoot Verstappen 83 punten bij elkaar reed. Pérez kwam in Spanje voor het eerst in vier raceweekend in het laatste deel van de kwalificatie. Daar kwam hij alleen niet verder dan een achtste tijd. De Red Bull-coureur startte de Grand Prix van Spanje als elfde, hij had namelijk nog een gridstraf. Met een veld dat dicht bij elkaar zit en een slechte startpositie kwam Pérez niet verder dan een achtste plaats. Met de uitgangspositie in het achterhoofd was het volgens Olav Mol nog niet zo’n slechte race.

Maximaal haalbare

“Ze wisten dat het maximaal haalbare voor Pérez de achtste plaats was. Ze hebben hem drie pitstops laten maken. Ze hadden allang berekend dat achtste het maximaal haalbare was. Als je de auto dan binnenbrengt als achtste heb je niks verkeerds gedaan. Eigenlijk heeft hij een prima dag gehad.” Dat liet Olav Mol weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Mol beschrijft verder dat een andere coureur het waarschijnlijk niet beter gaat doen naast Verstappen. “Een rookie gaat sowieso niet werken op die plek. Yuki zou naast Max ook verzuipen. Albon en Gasly konden dat ook niet aan. Die plek is gewoon niet zo makkelijk in te vullen als we allemaal denken. Hij heeft inmiddels 111 punten bij elkaar gereden, ik ben er niet van overtuigd dat Yuki dat ook was gelukt.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max maakt het verschil

Lees ook: Tegenvallend weekend voor VCARB: "Snelheid was nergens te bekennen"

Lees ook: Alpine mengt zich in strijd om Sainz

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden