Olav Mol over start Verstappen: Leek op karting

Verstappen wint in Mexico 2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, reageert op de Grand Prix van Mexico. Olav vertelt onder andere over de straf die Red Bull ontving voor de budget cap, hoe Verstappen zijn pole behield bij de start en een tegenvallend Ferrari. 

Het weekend in Mexico begon met het statement van de FIA over de budget cap. Red Bull Racing had teveel gespendeerd en kreeg daarvoor straf: een boete van zeven miljoen dollar en tien procent reductie in windtunnel tijd voor het seizoen van 2023. Olav Mol legt uit hoe zwaar die straf is. "Red Bull roept dat het een zware en draconische straf is. Wij hebben even uitgerekend en het gaat over ongeveer 24 windtunnel-runs. Een windtunnel-run is een kwartier over het algemeen." De straf zou dus betekenen dat Red Bull Racing zes uur minder in de windtunnel mag doorbrengen. "Je zou dan ook kunnen zeggen dat 24 onderdelen niet 100 procent aandacht krijgen. Bijvoorbeeld een wing-emplate", aldus Olav. Hoeveel tijd dat gaat kosten is lastig te zeggen. Teambaas Christian Horner riep zelf dat het ongeveer tussen de twee en vijf tienden kan gaan kosten. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden