Oliveira bevestigt vorm met derde zege in Moto2

171112_VAL_Oliveira-Morbidelli

Miguel Oliveira mag alvast met potlood als favoriet voor het seizoen 2018 worden genoteerd. De Portugese KTM-rijder pakte in de slotrace van 2017 zijn derde opeenvolgende overwinning in de Moto2, voor wereldkampioen Franco Morbidelli en teamgenoot Brad Binder. KTM kwam dit seizoen voor het eerst met een eigen chassis uit in de Moto2. Het had even tijd nodig, maar de laatste drie races waren allemaal voor Oliveira, die verder nog zes keer op het podium stond.

Na een crash van Mattia Pasini kwam Oliveira in podiumpositie te rijden, maar het kostte veel tijd om langs Alex Marquez te komen. “Toen ik daar eenmaal voorbij was, moest ik even goed kijken hoe het ervoor stond. Ik wilde niet te veel risico nemen, maar ik zag dat Franco het moeilijk had. Toen ik bij hem was, heb ik niet gewacht.”

Morbidelli begreep dat hij een probleem had toen hij op zijn pitboard zag dat niet meer teamgenoot Marquez achter hem zat, maar de KTM-rijder. “Ohoh, dat zul je ‘m hebben. Miguel is zo sterk op het moment dat ik wist dat ik het moeilijk zou krijgen. Ik kon hem niet bijhouden.”

Met ook Brad Binder voor de derde keer op het podium, ziet het er voor KTM bijzonder rooskleurig uit. Franco Morbidelli en Tom Lüthi – de nummers 1 en 2 van het kampioenschap – schuiven door naar de MotoGP en hoewel er zat nieuwe concurrenten bij komen, lijken Oliveira en Binder bij voorbaat de kloppen mannen in het nieuwe seizoen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden