Oliver Bearman wint F3 Sprintrace

Oliver Bearman F3-

Oliver Bearman wint de Formule 3 Sprintrace in België. Het was een chaotische race met meerdere safety cars en een lange rode vlag-situatie. Het podium wordt compleet gemaakt door Roman Stanek en Alexander Smolyar.

Dankzij de reversed grid startte Zak O’Sullivan als eerste in deze sprintrace. De eerste bochten van de start verliepen vrij rustig, maar al snel is het chaos in de voorhoede. Juan Manuel Correa nam in de eerste ronde de leiding over in de wedstrijd. Niet veel later zorgde een lekke band ervoor dat hij de overwinning wel kon vergeten. O’Sullivan verloor zijn voorvleugel en raakte ook achterop. Beide coureurs werden gedwongen de pits in te gaan. Bearman pakte zijn kans en heeft de overwinning vanaf dat moment niet meer opgegeven. 

Kampioenschap

De top 4 van het kampioenschap kende een teleurstellende kwalificatie. Ze wisten zich alle vier niet in de top 10 te kwalificeren. Sterker nog, de twintigste plaats was van deze coureurs het beste resultaat.

Wel hebben drie van deze vier coureurs een aardige inhaalslag gemaakt. Arthur Leclerc heeft de schade van de kwalificatie het beste recht weten te trekken. Met een uiteindelijke vijfde plaats heeft hij mooie punten binnen weten te halen. Isack Hadjar heeft met een negende plek ook punten behaald. Victor Martins heeft met een teleurstellende tweeëntwintigste plek niet veel vooruitgang geboekt tijdens de sprintrace. Ook heeft hij hiermee de gedeelde eerste plek in het kampioenschap verloren, omdat het Hadjar wel is gelukt punten te scoren. Jak Crawford heeft met een elfde plek ook geen punten weten te scoren. 

Safety cars

In de tweede ronde staat de eerste auto in de grindbak, wat zorgt voor een safety car. Christian Mansell heeft zijn sprintrace vroeg moeten beëindigen.

In ronde 6 vindt er een groot incident plaats tussen Zane Maloney en Oliver Goethe. De coureurs schieten in bocht 17 van de baan. Maloney was snel uit zijn auto, maar Goethe had daar iets meer moeite mee. De medical car was dan ook direct ter plaatse. Na anderhalve ronde achter de safety car gereden te hebben, wordt toch de rode vlag gezwaaid. Alle coureurs moeten alsnog de pitstraat inkomen. Dit komt door de bandenstapel, die dankzij het incident niet meer intact is.

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van België

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden