Ondanks speculaties voelt Albon geen extra druk

Alexander-albon-gp-portugal

Alexander Albon voelt geen extra druk voor de laatste fase van het Formule 1-seizoen. Albon liet tijdens de Portugees Grand Prix na een goed resultaat neer te zetten, waardoor er nog meer gespeculeerd werd over zijn toekomst bij Red Bull Racing.

Tijdens de Grand Prix in Portimão kwam de Thai slechts als twaalfde over de meet en werd hij door zijn teamgenoot op een ronde gezet. Het zijn weekenden voor Albon waarin hij sterke resultaten moet neerzetten, om zeker te zijn van zijn plek bij Red Bull Racing. Vooral de namen van Nico Hulkenberg en Sergio Perez, worden genoemd als eventuele opvolgers.

''Ik denk dat het niet mijn probleem is'', begint Albon tegenover Motorsport. ''Ik bedoel, het is mijn taak om bij het team te blijven. Ik heb vertrouwen in mijn eigen capaciteiten. De genoemde namen zeggen me niet zoveel, ik ben gewoon gefocust op mijn werk. Uiteraard zal ik moeten presteren, maar er zijn geen vastgestelde doelen in termen van statistieken of zo, het gaat om verbeteringen.''

Albon vertelt daarnaast dat wat de media over hem schrijft, geen invloed op hem heeft.

"Ik bedoel, niets ten nadele van jullie, maar niets wat jullie zeggen heeft invloed op hoe ik rijd. Ik ben gefocust op mezelf, gefocust op wat ik moet doen om mezelf te verbeteren. Eerlijk gezegd kan het me niet schelen wat de media schrijft, ik ben gefocust op de relatie tussen mij en het team. En de rondetijd in de auto'', besluit hij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen