'Oostenrijk blauwdruk voor andere races dit seizoen'

AP-1Z1EEFDAS1W11_news

De maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de Oostenrijkse Grand Prix georganiseerd kan worden, zouden een blauwdruk kunnen zijn voor andere circuits. Zo vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.

"Natuurlijk, de screening, het testen en de restricties die van kracht zullen zijn, zijn misschien draconisch, maar als het de sport weer op gang kan helpen, dan zal het een blauwdruk vormen en zullen andere circuits volgen", zo verwacht Horner.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt naar alle waarschijnlijkheid verreden zonder de aanwezigheid van fans en media. Medewerkers in de paddock zullen voornamelijk geïsoleerd te werk gaan en veel getest worden bij het op- en afkomen van het circuit.

"Als we weer los gaan, dan zullen we een kleine groep van minder dan tachtig mensen vormen. Zij zullen dan allemaal in hetzelfde hotel blijven, samen reizen en geen contacten onderhouden met andere teams. Er zullen dus behoorlijk strikte regels gelden. Ik ben er zeker van dat er veel getest en gescreend wordt, en we zullen geen contacten onderhouden met de lokale gemeenschap."

Horner is in ieder geval hoopvol dat dat er geracet gaat worden, ondanks de ongebruikelijke omstandigheden waarin dat plaats zal vinden. "We zijn een raceteam, we hebben een kampioenschap nodig om in te racen. Het is ondenkbaar dat we niet zouden racen dit jaar. Je kan zien dat de ideeën momentum krijgen. Ik denk niet dat er een scenario zal zijn dat we niet racen dit jaar."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden