Oscar Piastri: Proberen voor het podium te gaan

door Frederique van Grinsven
Piastri race Engeland 2023

Na een indrukwekkende prestatie op Silverstone herhaalt Oscar Piastri zijn succes in Hongarije. De Australiër kwalificeert zich op P4, net achter zijn teamgenoot Lando Norris op de derde positie.

"Ik ben heel blij. Ik denk dat het een zeer bemoedigende dag is geweest voor het hele team om weer vooraan te staan." zegt hij na afloop tegen F1.com. "Voor mezelf was het niet de schoonste ronde in Q3, maar het zou moeilijk zijn geweest om de top drie uit te dagen," legt Piastri uit. "Ik had een zeer goede ronde moeten neerzetten. Ik ben redelijk tevreden met P4 en we zullen zien wat we morgen kunnen doen."

Herhaling van succes

McLaren heeft een duidelijke opleving doorgemaakt. Na een indrukwekkend weekend tijdens de Britse Grand Prix twee weken geleden, blijkt nu in Hongarije dat dit succes geen toevalstreffer was.

"We kunnen nu realistisch gezien proberen voor het podium te gaan. We hebben dit weekend gezien hoe dichtbij iedereen is, inclusief Red Bull. Het wordt een heel andere race dan Silverstone, veel warmer, veel meer bandenslijtage, meer pitstops. We zullen zien wat er gebeurt."

Lees ook: Lewis Hamilton: Had niet gedacht voor pole te kunnen strijden

Lees ook: Max Verstappen: We zitten er dit weekend niet bovenop

Lees ook: Lando Norris: Ik maakte te veel fouten

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden