Oscar Piastri: “Tot nu toe moeilijk weekend”

door Tim Koenders
Oscar-Piastri-Japan-Suzuka-2024-McLaren-Kwalificatie

Oscar Piastri kwalificeerde zich als tiende voor de Grand Prix van Spanje. De Australiër wist geen tijd neer te zetten in het laatste deel.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was er één om snel te vergeten voor Oscar Piastri. De McLaren-coureur zat er goed bij tot het laatste deel van de kwalificatie. In het laatste deel werd zijn eerste rondetijd afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits. Met nog enkele minuten op de klok moest het in één laatste ronde gebeuren. In die ronde was de coureur met startnummer 81 goed onderweg. In de derde sector kwam hij te wijd uit en ging door het grind. Piastri verloor dusdanig veel tijd dat het geen zin had zijn ronde af te maken. Door een gridstraf van Pérez mag Piastri de Grand Prix van Spanje als negende aanvangen.

Dicht bij elkaar

“Het is tot nu toe een moeilijk weekend eerlijk gezegd. Ik voel mij niet comfortabel in de auto. Gistermiddag zag het er al iets positiever uit. Vanochtend voelde het niet goed. Tijdens de kwalificatie was dit weer ietsje beter. Ik heb het erg lastig, er zijn dingen waar we naar moeten kijken.” Dat liet de McLaren-coureur weten aan Formula 1. “We gaan ons best doen om punten te pakken morgen. De racesnelheid ziet er prima uit. Vanuit deze startpositie gaat het erg lastig worden, het zit allemaal heel dicht bij elkaar.”

Lees ook: Norris verslaat Verstappen tijdens spannende kwalificatie in Barcelona

Lees ook: Mari Boya wint Formule 3-sprintrace in Barcelona

Lees ook: Victor Martins wint sprintrace vol met track limits

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden