Oud-premier Balkenende wil zich inzetten voor F1 in Nederland

P-20170520-00331_News-1

In een interview met De Telegraaf zegt voormalig premier Jan-Peter Balkenende bereid te zijn zich in te zetten voor een terugkeer van de Formule 1 in Nederland. “Als ik op een gegeven moment gevraagd zou worden om bijvoorbeeld plaats te nemen in een comité van aanbeveling, zeg ik daar absoluut ’ja’ op.”

Balkenende, die zelf een groot voorstander is van een Grand Prix in Nederland, begrijpt dat er aan zo’n terugkeer nogal wat haken en ogen zitten. “Het binnenhalen van de Formule 1 gaat niet vanzelf. Dat is een dure grap. Er zal flink geïnvesteerd moeten worden. Het succes is afhankelijk van draagvlak op diverse niveaus.”

Bereid en welwillend

Niet alleen bedrijven moeten positief reageren ook de maatschappij moet welwillend ertegen aankijken en “dan moet je gaan kijken wat de rijksoverheid kan betekenen”, gaat de oud-premier verder.

Volgens Balkenende draait alles uiteindelijk om die ene vraag: “willen we dit, ja of nee? Als we met z’n allen zeggen dat we de Formule 1 terug willen, moeten we collectief onze schouders eronder zetten. Het zou een mooie variant op ons poldermodel zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen