Palou wint en pakt leiding in IndyCar-kampioenschap

Palou-

Alex Palou heeft afgelopen weekend de IndyCar-race in Portland gewonnen. Door de overwinning neemt de Spanjaard de leiding in het kampioenschap weer over. Voor Rinus Veekay was het geen goede dag. Hij moet genoegen nemen met een zeventiende plaats.

Afgelopen weekend reed de IndyCar in Portland. Op het smalle circuit kwamen de coureurs in actie voor de veertiende race in het kampioenschap. Ziggo Sport-commentator René Hoogterp blikt terug op de race. "Palou pakte zijn derde overwinning en ook de leiding in het kampioenschap.” De Spanjaard kon het goede resultaat wel gebruiken omdat hij pech had in de twee voorgaande races. “In Indianapolis viel hij uit met motorproblemen en in Gateway viel hij uit door de crash met onder andere Rinus Veekay.” Palou kreeg de overwinning niet cadeau. “Hij startte van pole maar was betrokken bij een incident in de eerste chicane. Hij kwam daar met de schrik vrij.” De overwinning heeft hij uiteindelijk gedeeltelijk aan zijn team te danken. “Door tactische meesterzetten van zijn team kon hij de koppositie weer overnemen.”

Geen goed resultaat voor Veekay

Volgens Hoogterp was het voor Nederlander Rinus Veekay een race met twee gezichten. “In de eerste helft van de race kwam Veekay goed opzetten naar een negende plaats. Een mindere middenstint en een nog mindere caution periode gooide uiteindelijk roet in het eten.” Rinus van Kalmthout kwam uiteindelijk niet verder dan een zeventiende plaats. In het kampioenschap staat de Nederlander op de twaalfde plaats.

De hele update van René Hoogterp is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: O’Ward neemt leiding IndyCar-kampioenschap over

Lees ook: Rinus VeeKay: “Supergoed seizoen tot nu toe”

Lees ook: Olav Mol: “Mag nooit meer discussie zijn over de halo”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden