Pedro de la Rosa: Lance Stroll wordt onderschat

door Patrick Wuite
lance stroll canada 2022

Nieuwbakken Aston Martin-ambassadeur en oud-Formule 1-coureur Pedro de la Rosa denkt dat Lance Stroll door de buitenwereld gigantisch onderschat wordt. Hij denkt dat de combinatie Alonso-Stroll goed gaat werken.

Lance Stroll rijdt sinds 2017 in de Formule 1 en ligt eigenlijk sinds de eerste dag al onder vuur. Hij maakt met regelmaat fouten en heeft de grootste moeite om zijn teamgenoten bij te benen. Vaak wordt dan ook gezegd dat hij alleen in de Formule 1 rijdt, omdat zijn vader zoveel geld heeft en de baas is van Aston Martin. Oud-Formule 1-coureur en tegenwoordig ambassadeur van Aston Martin Pedro de la Rosa neemt het juist op voor de 23-jarige Canadees en kijkt ernaar uit om met Alonso en Stroll samen te werken.

"De ene coureur is 23 jaar, de ander is 41 jaar en die combinatie gaat fantastisch werken. Fernando gaat goed samen werken met Lance, omdat er een leeftijdsverschil is en Fernando volwassen is. Zij gaan elkaar helpen om beter te worden", denkt de la Rosa. 

Lance Stroll Singapore 2022

Onderschatting

Stroll wordt volgens hem dan ook gigantisch onderschat. "Als je alleen al kijkt naar de openingsronde in Japan en je ziet hoeveel risico's hij neemt. Dat laat gewoon zien wat voor coureur hij is", aldus de oud-Jaguar-coureur in gesprek met The Race.

Lees ook: Strijd stoeltje Haas tussen Schumacher en Giovinazzi

Lees ook: Hoe het kampioenschap van Verstappen tot stand is gekomen - deel 2

Lees ook:Günther Steiner: Verwachtingen waren te hoog

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen