Pérez: "Winst een boost van zelfvertrouwen"

SI202106060300_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez sprak na de Grand Prix van Azerbeidzjan over een 'boost van zelfvertrouwen' voor hemzelf en het team. De Mexicaan won de race in Bakoe nadat Max Verstappen door een klapband uitviel. Pérez wist de sprintrace die volgde na de rode vlag te winnen, toen Lewis Hamilton bij de herstart rechtdoor schoot. 

"Ik ben ontzettend blij, maar het is heel jammer wat er met Max gebeurd is, hij had de winst echt verdiend", liet Pérez na de race weten in de podiuminterviews. "Hij (Verstappen red.) reed een geweldige race en we waren dichtbij een 1-2, wat geweldig geweest was.

"Het was een bizarre race, zoals vaak in Bakoe, een achtbaan waarbij het belangrijk was je hoofd erbij te houden. We waren dichtbij de auto stil te zetten. Het einde van de race was moeilijk, maar gelukkig hebben we de finish gehaald."

Pérez stond vrijwel de hele race onder druk van Hamilton. Zowel Hamilton als Pérez kenden een langzame pitstop. "Hij had eigenlijk de hele race een goede snelheid, we hadden een langzame stop. Daardoor kwam ik bij de overcut wat dichter bij hem uit", verklaarde de Red Bull-coureur. Hij heeft me de hele race onder druk gezet."

"Ik had een slechte herstart, hij zat naast me, maar ik dacht 'ik ga het niet mislopen'. Ik remde zo laat mogelijk, hij deed hetzelfde, maar het ging voor hem niet goed. Het is een boost van zelfvertrouwen voor mijzelf en het team."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Francois Nel/Getty Images)

Op de vraag van Rick Winkelman in zijn interview met Ziggo Sport of Pérez ook wat raars aan zijn banden had gevoeld gaf Pérez aan dat hij van zijn kant geen problemen met de banden had, maar vindt dat Pirelli moet uitzoeken wat er gebeurd is. "Het moet zeker bekeken worden wat er gebeurd is met de banden van Lance Stroll en Verstappen."

Lees ook: Pérez wint bizarre Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Pierre Gasly na behalen P3: “Wist niet of ik de finish wel zou halen”

Lees ook: Aandeelhouder McLaren Mansour Ojjeh overleden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden