Pérez had het zwaar: "Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer"

SI202110240910_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez kende een loodzware Grand Prix van Amerika. Meteen in ronde 1 werkte zijn drinksysteem namelijk niet meer, waardoor de Mexicaan de hele race geen druppel kon drinken. Toch wist de Red Bull-coureur er het beste van te maken. Pérez mocht de race als derde aanvangen en kwam uiteindelijk ook als derde over de finish.

"Al sinds ronde 1 werkte mijn drinksysteem niet meer. Ik kon helemaal niks drinken", begon Pérez na afloop van de race bij het podiuminterview. Gezien de hoge temperaturen in Austin was dit natuurlijk erg vervelend. Het zorgde er zelfs voor dat de Mexicaan zich halverwege zijn tweede stint niet lekker begon te voelen.

"Ik weet niet hoe ik het gedaan heb. Na ronde 20 was ik helemaal weg", legde Pérez uit tegenover Ziggo Sport. "Ik voelde me al niet helemaal lekker, maar ik verloor kracht in mijn handen en tijdens het remmen. Mijn zicht werd ook minder." Volgens de Red Bull-coureur was het zijn fysiek zwaarste race ooit. Het is dan ook best knap dat Pérez ondanks de loodzware omstandigheden toch als derde over de finish kwam. Het leverde een mooi tafereel op bij de finish, want daar stonden namelijk de apetrotse vader van Pérez en zijn dolgelukkige vrouw te wachten.

Plekje gepakt in het coureurskampioenschap

Door deze derde plek heeft de Red Bull-coureur genoeg punten gepakt om de vierde plek in het coureurskampioenschap van Lando Norris over te nemen. Nu hij weer een plekje opgeschoven is, kijkt hij alweer verder naar de volgende op het lijstje om voorbij te streven: Valtteri Bottas. De eerstvolgende race zal zijn thuisrace worden in Mexico, wie weet kan hij daar weer goede punten pakken.

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk”

Lees ook: Fernando Alonso: “Herta past goed in Formule 1”

Lees ook: ‘Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix’

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden