Pérez: "Hamilton was van een andere planeet vandaag"

SI202111140278_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez greep net naast het podium en eindigde de Grand Prix van Brazilië als vierde. Hoewel hij toch probeerde te verdedigen tegenover Lewis Hamilton lukte dat niet en werd hij uiteindelijk ingehaald door beide Mercedes-coureurs. Hij was verrast door de snelheid die het team had in Brazilië, maar complimenteerde de race-winnaar ook. "Hamilton was van een andere planeet vandaag."

De Mexicaan zei na afloop van de race tegenover Ziggo Sport dat hij probeerde zijn best te doen, maar dat hij ongelukkig was in de strategie ten opzichte van Valtteri Bottas. De Fin probeerde een undercut tijdens de virtual safety car periode. Die pakte goed uit voor de Mercedes-coureur en won daarmee vijf seconden op de Red Bull-coureur.

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Brazilië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Snelste raceronde

Hoewel Pérez niet competitief genoeg was om mee te komen met de top mannen, pakte hij wel de snelste raceronde af van Mercedes. Hij is blij met het extra punt voor het team en kijkt uit naar de laatste race in de triple header. De Mexicaan is verrast over de snelheid van de Mercedes en hoopt dat het voor hem en Red Bull Racing beter gaat in Qatar. "Ze vlogen op de rechte stukken, dus hopelijk zijn wij competitiever in Qatar", aldus Pérez.

Lees ook: 5.000 euro boete voor Hamilton na te vroeg losmaken stoelriem

Lees ook: Lewis Hamilton over P1: “Geweldige support”

Lees ook: Hamilton wint GP van Brazilië na knappe inhaalrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen