Perez hoopt dat Force India stopt met teamorders

DNKIobOUEAAKVHF

Sergio Perez baalt ervan dat hij niet meer vrijuit kan racen tegen zijn teamgenoot Esteban Ocon. Force India legde de twee coureurs een onderling inhaalverbod op na een reeks incidenten waarbij de stalgenoten met elkaar in aanraking kwamen.

Force India stelde zondag in Mexico de vierde plaats in het constructeurskampioenschap veilig. "Dat was het doel van het team", zegt de Mexicaan tegen Motorsport.com. "Eerder in het seizoen hebben ze gezegd dat we vrijuit mogen racen wanneer dat doel is bereikt."

Perez vervolgt: "Het is belangrijk voor Esteban en mijzelf dat we kunnen laten zien wat we kunnen. We kunnen ook op een nette manier de strijd met elkaar aan gaan."

Of Force India de teamorders ook daadwerkelijk in zal trekken wordt in de komende dagen duidelijk. "We gaan het intern bespreken", zegt sportdirecteur Otmar Szafnauer. "Het is beter voor de fans als ze vrijuit mogen racen, maar tegelijkertijd zijn nieuwe onderdelen voor de auto niet goedkoop. Wanneer ze weer met elkaar in contact komen kost dat ons extra geld. Ook komt er na de Grand Prix van Abu Dhabi een testweek aan dus daar moeten we rekening mee houden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden