Pérez: "In België duidelijkheid over toekomst bij Red Bull"

SI202107290778_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez zal na de zomerstop, bij de Grand Prix van België, meer duidelijkheid hebben over zijn toekomst bij het team van Red Bull. Dat liet de Mexicaan weten tegenover Motorsport.com. Het is dus extra belangrijk dat Pérez tijdens die laatste race voor de zomerstop, de Grand Prix van Hongarije, goed presteert.

"Hoe eerder je weet hoe je toekomst eruitziet, hoe beter maar ik bevind me in een comfortabele positie", begint Pérez. De Mexicaan staat momenteel op de vijfde positie in het kampioenschap op slechts negen punten van de nummer drie, Lando Norris. "Er is niets om me zorgen over te maken. In België is bekend hoe mijn toekomst eruit ziet. Voor nu is er geen reden om elders rond te kijken."

Sergio Pérez / Red Bull / Hongarije / Hungaroring / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

De Red Bull-coureur denkt dat hij zeker kans maakt in Hongarije. Het is een baan die Red Bull in het verleden best goed lag en Pérez heeft dit weekend een goed resultaat nodig om zijn positie bij het team te verstevigen. "Red Bull heeft hier over het algemeen een goede en sterke auto. Dit circuit zou ons goed moeten liggen. Het is belangrijk om er in de kwalificatie te staan want inhalen is erg lastig."

"Ben gegroeid binnen het team"

De eerste helft van het seizoen had Pérez het soms erg lastig, toch vindt de Mexicaan zelf wel dat hij gegroeid is. "Ik had gehoopt op meer qua punten, zeges en podiums. Over het algemeen ben ik gegroeid binnen het team, dat was het doel voor de eerste races: elkaar en de auto leren kennen." Hoewel hij zijn doel behaald heeft, is de Red Bull-coureur toch niet helemaal tevreden. De resultaten zijn namelijk niet zo goed als Pérez gehoopt had. Toch is het verschil tussen zijn vijfde plek en bijvoorbeeld de derde plek van Lando Norris maar klein, dus in die zin is alles nog mogelijk. "Ik sta maar een paar punten af van P3 en in het constructeurskampioenschap leiden we. De volgende tien races zijn belangrijker."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Protest Red Bull tegen penalty Lewis Hamilton afgewezen

Lees ook: Max Verstappen blikt terug op crash GP Groot-Brittannië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden