Pérez optimistisch over inhaalmogelijkheden race

SI202110090544_hires_jpeg_24bit_rgb

Een lange tijd leek het erop dat Sergio Pérez op weg was naar een kwalificatieplaats in de top vijf, maar hij moet uiteindelijk genoegen nemen met plaats zeven. Door de gridstraf van Lewis Hamilton start hij de race wel als zesde. De Mexicaan is gelukkig optimistisch over het inhalen op de baan.

Pérez legt aan Ziggo Sport na afloop van de kwalificatie uit dat hij in Q3 geen grip had op zijn softs. Daarnaast had hij ook maar één nieuw setje softs. Hoewel hij wel dichtbij de top zat tijdens de vrije trainingen kon hij niet de juiste snelle rondes uit zijn banden halen tijdens de kwalificatie. De Mexicaan is niet enorm teleurgesteld, maar had wel verwacht sneller te zijn.

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Turkije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Verwachtingen voor de race

De nieuwe banden in zijn laatste stint in Q3 bleken niet de beste te zijn. Pérez vertelt dat hij veel last had van onderstuur. Zijn schuiver in Q2 maakte hij gelukkig niet op nieuwe banden. Hij kijkt ernaar uit om zichzelf in de race te herstellen van, alweer, een tegenvallende kwalificatie. "Ik kijk ernaar uit om zoveel mogelijk punten te pakken. Het belooft een lange race te worden. Inhalen is gewoon mogelijk, dus er is genoeg om voor te spelen tijdens de race."

Lees ook: Max Verstappen: “Weinig grip maakt start moeilijk”

Lees ook: Lewis Hamilton tevreden met pole: “Geweldig circuit”

Lees ook: Mercedes engineer Shovlin: “Inhalen op Istanbul Park lastig”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden