Aanpassen aan Red Bull-bolide ook uitdaging voor Perez

perez

Sergio Perez kan zich goed voorstellen dat zijn voorgangers moeite hadden met de Red Bull-bolide. De Mexicaan zegt in gesprek met Motorsport.com dat de Red Bull een hele andere auto is dan de Racing Point-bolide. Ondanks dat ziet hij wel potentie.

"Ik denk dat het een auto is waar niet iedere coureur zich zomaar aan kan aanpassen", begint Perez. "Ik kan dat nu al zien. De timing, de exacte set-up van de auto, hoe je de laatste tienden eruit perst." Perez begrijpt dan ook goed dat zijn voorgangers zich moeilijk konden aanpassen aan de bolide van Red Bull.

De nieuwe teamgenoot van Max Verstappen heeft inmiddels zijn eerste meters in een Red Bull-bolide gemaakt. Dat deed hij nog niet in de nieuwe RB16B van dit seizoen, maar in de RB15 van 2019.

Team-Red-Bull-700x467
Filming Day Red Bul Racing

Veel verschil

Perez vertelt dat hij best veel verschil merkt tussen de Red Bull-auto en de Racing Point-bolide. "Het is erg anders, ik kan nu al veel verschillen aanwijzen", zei hij. "Wanneer je in de auto of simulator stapt, voel je vrij snel aan de auto wat anders is dan anders. Wat ik wel kan zeggen is dat de Red Bull veel potentie heeft. Het gevoel komt met de tijd, ik hoop dat ik er niet te lang aan hoef te wennen."

Volgens de Mexicaan wordt het gevoel in de auto beter naarmate hij meer ervaring opdoet. "Ik ben niet van plan om nu al conclusies te trekken over de auto. De filmdag is daar niet de juiste gelegenheid voor."

Lees meer: Red Bull coureurs leggen eerste kilometers af in nieuwe bolide

Lees meer: Julien Lemmen: ‘’Perez is een betrouwbare tweede coureur’’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen