Pérez: "We hadden de positie terug moeten geven"

SI202109110188_hires_jpeg_24bit_rgb

De Grand Prix van Italië was wederom niet het meest succesvolle weekend voor het team van Red Bull Racing. Na de crash van Max Verstappen, was de hoop gevestigd op Sergio Pérez. Door een tijdstraf van vijf seconden lukte het de Mexicaan uiteindelijk niet om een podiumplek binnen te slepen en moest hij genoegen nemen met P5. 

Pérez ging de race als negende van start, maar na een sterke inhaalrace en meerdere uitvallers lag hij op een derde positie. Eerder deed hij een inhaalmanoeuvre op Charles Leclerc wat door de stewards van de FIA werd gezien als leaving the track and gaining an advantage. De Mexicaan werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden en hierdoor moest hij plaatsmaken voor Valtteri Bottas en Charles Leclerc. "We hadden de positie terug moeten geven", veronderstelde de Mexicaan in een interview met Ziggo Sport. "We waren in discussie of we de positie terug moesten geven aangezien we elkaar wel degelijk hadden geraakt als ik niet aan de kant was gegaan."

'Geen goeie dag voor het team'

"Het was geen goeie dag voor het team." Ondanks het teleurstellende resultaat probeerde Pérez positief te blijven en kijkt hij uit naar de volgende race in Rusland. "We kunnen er niks meer aan doen en we hebben nog een lange weg te gaan."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Verstappen: "Hamilton kneep me in bocht 1 al af"

Lees ook: Norris heel blij met P2: "Hebben hier jaren naartoe gewerkt"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen