Piere Gasly niet tevreden halverwege 2023: Veel pech

door Patrick Wuite
Gasly Silverstone 2023

Het is nog niet het seizoen van Pierre Gasly. De Fransman is bezig aan zijn eerste seizoen bij Alpine, maar dat wordt vooralsnog gekenmerkt door pech. De 27-jarige coureur uit Rouen noemt het ook zijn ongelukkigste seizoen in de Formule 1 tot nu toe. 

Het was een turbulente eerste seizoenshelft voor het team Alpine. Uitvalbeurten worden afgewisseld met fraaie resultaten, zoals de derde plaats van Esteban Ocon in de straten van Monaco en de derde plaats van Pierre Gasly in de sprintrace in België, maar daar staat een dubbele uitvalbeurt in Australië, Engeland en Hongarije tegenover. En dus staat Gasly halverwege het seizoen twaalfde in de stand met slechts 22 punten en noemt hij zijn jaar tot dusver uitdagend.

"Het is best wel een lastige eerste seizoenshelft geweest door meerdere factoren", blikt hij terug in gesprek met Motorsport.com. "Persoonlijk denk ik dat dit het seizoen is geweest met de meeste pech voor mij. We hebben veel grote kansen laten liggen. Maar aan de andere kant zijn we niet zo competitief als gehoopt. Vorig jaar was Alpine het vierde team, dit seizoen begonnen we als vijfde team, achter Aston Martin en nu zijn we het zesde team, achter McLaren. Dit was uiteraard niet het doel", aldus Gasly.

Gasly Hongarije 2023

Lees ook: Felipe Massa: Verstappen zal tot 2026 domineren

Lees ook: Alfa Romeo wil zevende worden in WK

Lees ook: F1 aan Tafel: Zandvoort prooi voor Verstappen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden