Alfa Romeo wil zevende worden in WK

door Patrick Wuite
Alfa Romeo Spa 2023

Na een matige eerste seizoenshelft hoopt Xevi Pujolar, de hoofdengineer van Alfa Romeo op het circuit, dat Alfa Romeo zevende wordt in het constructeurskampioenschap. 

Eén van de tegenvallers van de eerste seizoenshelft is misschien wel Alfa Romeo Sauber. 2022 Was een sterk jaar voor het Zwitserse team met P6 in het constructeurskampioenschap en 55 punten. Maar dit jaar is alles anders. Slechts vier keer eindigde een Alfa Romeo in de punten, waarvan het merendeel van de punten werd gepakt in Bahrein, toen Valtteri Bottas achtste werd. Met 9 punten na 12 races staat Alfa Romeo negende in het constructeurskampioenschap, achter Haas en Williams, die allebei 11 punten hebben. Het gat naar Haas en Williams is dus klein en dus heeft Xevi Pujolar er alle vertrouwen in dat Alfa Romeo nog zevende kan worden. 

"We hebben wat updates in de pijplijn zitten, op mechanisch en aerodynamisch gebied", vertelt de Spanjaard aan Racingnews365. "We proberen qua prestaties op het circuit alles te optimaliseren en werken nauw samen met de coureurs zodat we alles eruit halen wat erin zit. De gaten zijn klein in het middenveld. Een tiende van een seconde maakt een wereld van een verschil. Het gat dichten met de topteams is een andere uitdaging, maar voorlopig ligt de focus op P7 in het kampioenschap", besluit de engineer van Alfa Romeo, die in het verleden de race-engineer van Max Verstappen was bij Toro Rosso.

Bottas Norris Belgie 2023

Lees ook: Christian Horner: Hebben Perez nog niet afgeschreven

Lees ook: Gijs van Lennep en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Geen nachtrace in Miami in 2024

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden