Christian Horner: Hebben Perez nog niet afgeschreven

door Patrick Wuite
Sergio Pérez auto zondag Hongarije 2023

Red Bull-teambaas Christian Horner blijft vertrouwen houden in zijn tweede coureur Sergio Perez, die een moeizame eerste seizoenshelft kende. "We hebben hem nog niet afgeschreven", stelt Horner.

Sergio Perez begon goed aan het seizoen met twee zeges in de eerste vier races, maar de Grand Prix van Miami is wat nu blijkt het kantelpunt in het seizoen geweest. Perez begon in Florida vanaf pole position en Max Verstappen kwam vanaf P9, maar wist de race in de slotfase, na een inhaalactie op Perez, te winnen. Vervolgens ging het bergafwaarts bij Perez. in Monaco crashte hij op zaterdag, begon hij de race helemaal achteraan en bleef hij puntloos. In Spanje, Canada, Oostenrijk en Engeland werd de Mexicaan vroegtijdig uitgeschakeld in de kwalificatie en moest hij een inhaalrace rijden om punten te pakken. In Hongarije en België waren er tekenen van herstel, maar Perez staat halverwege het seizoen 125 punten achter op Verstappen en dus wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van Perez, maar Christian Horner neemt zijn coureur in bescherming.

"Sergio is immens populair binnen het team. Laten we niet vergeten wat hij in 2021 deed", refereert Horner naar Abu Dhabi, toen Perez Lewis Hamilton ophield zodat Verstappen kon aansluiten en een betere kans had om kampioen te worden. "Hij staat tweede in het kampioenschap en is de enige coureur, naast Verstappen, die races heeft gewonnen. Het doel van hem is om competitiever te worden op zaterdag en daar heb ik alle vertrouwen in. Niemand heeft hem afgeschreven", aldus Horner in gesprek met Sky Sports.

Sergio Pérez Hongarije zondag 2023 team

Lees ook: Gijs van Lennep en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Koning van de race: Een saai podium

Lees ook: 'Mattia Binotto moet Szafnauer gaan opvolgen bij Alpine'

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden