Pierre Gasly blij met punten in GP Saoedi-Arabië

Header liveblog 1 Bahrein

Pierre Gasly is in de Grand Prix van Saoedi-Arabië als achtste geëindigd. De Fransman is na zijn uitvalbeurt in Bahrein blij dat hij een paar punten heeft kunnen binnenhalen voor AlphaTauri. Hij was de enige auto op de baan voor het team.

Teamgenoot Yuki Tsunoda viel voor de start van de race al uit. Gasly is daarom blij met de punten, maar zegt niet dat het aan de betrouwbaarheid van de auto ligt. Het team moet volgens hem zeker werken aan de problemen van de auto, vooral omdat het nu de tweede race is dat één van de twee auto's is uitgevallen. 

Pitstop Pierre Gasly Grand Prix Saoedi-Arabië 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Pitstop en pijn

Gasly zegt zelf tegen F1.com dat zijn eigen race is benadeeld door de pitstop. Hij maakte zijn pitstop een paar seconden voordat de safety car op de baan kwam. Daardoor verloor hij veel plekken en belandde hij op de veertiende plaats. Toch vocht de Fransman zichzelf terug naar een achtste plek en daar is hij blij mee. Tegen andere media zegt Gasly dat hij last had van zijn darmen tijdens de laatste ronden van de race. Zo erg dat hij het gevoel had dat hij zou vergaan van de pijn. "Bij elke bocht voelde het alsof iemand een mes in mijn buik stak," aldus Gasly. Helaas een ellendig einde van een goede race voor de AlphaTauri-coureur. 

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Saoedi-Arabië na zinderend slot

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen