Pierre Gasly: "Had een kans verdiend bij Red Bull in 2022"

SI202107010167_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly vindt dat hij in 2022 een kans bij Red Bull had verdiend. Gasly reed in 2019 al bij het team van Red Bull, maar hij kon toen geen potten breken, waardoor hij al na een half seizoen werd teruggezet naar Toro Rosso. Nu hij bezig is aan een sterk seizoen bij AlphaTauri, voorheen Toro Rosso, vindt Gasly dat hij opnieuw een kans moet krijgen bij Red Bull.

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo heeft Red Bull moeite met het vinden van een goede teamgenoot voor Max Verstappen. Na Gasly en Alex Albon is Sergio Pérez nu degene die de teamgenoot is van de Nederlander. Hoewel Pérez beter presteert dan Gasly en Albon laat hij toch soms wat steken vallen en kan hij het Verstappen en vooral de concurrentie niet moeilijk maken. Desondanks tekende Pérez bij voor 2022 bij Red Bull en is hij ook volgend seizoen de teamgenoot van Verstappen. Gasly vindt dat hij een kans had verdiend bij Red Bull in 2022. "Ik denk dat ik dit seizoen op een goed niveau heb gepresteerd en beter presteerde dan in 2018 toen ik de kans kreeg. Ik ben nu meer ervaren en presteer op een beter niveau. Op de basis van dit jaar had ik een betere kans kunnen verdienen", liet hij weten aan Formula1.com.

AP-1ZJZ4JH812111_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

Doel blijft Red Bull

Voor Gasly blijft zijn doel om bij Red Bull terug te keren. "Mijn doel is om in een Red Bull te zitten en dat is geen verrassing. Ik wil in een auto zitten waarmee ik kan vechten voor overwinningen en podiumplaatsen. Ik zal blijven pushen en proberen mijn kans in de toekomst te grijpen, want ik wil vechten voor het kampioenschap."

AlphaTauri bevestigde vorige maand dat het team door zal gaan met Gasly en Yuki Tsunoda als rijdersduo voor 2022. Hoewel Tsunoda aan het begin van het seizoen werd gezien als één van de grootste talenten in de Formule 1, maakt hij geen schijn van kans tegen Gasly. De Fransman staat negende in het wereldkampioenschap met 74 punten. Dat zijn er 56 meer dan zijn Japanse teamgenoot.

Lees ook: Mario Isola: “Asfalt van COTA zorgt voor vraagtekens”

Lees ook: Michael Masi: “Straf Gasly volledig terecht”

Lees ook: Verstappen: “Groot vraagteken hoe goed Mercedes zal zijn”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden