Pierre Gasly hoopt op goede kansen met AlphaTauri

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Pierre Gasly hoopt dat hij ook volgend jaar met AlphaTauri weer een top seizoen rijdt en voor verrassingen kan zorgen. Hoewel hij hoopt meer mee te kunnen vechten vooraan, denkt hij niet dat het team ooit voor Red Bull zal eindigen.

Komend seizoen veranderen de technische regels waarmee de Formule 1 hoopt alle teams meer naar elkaar toe te trekken. Niet alleen F1 hoopt daar op, maar ook meerdere coureurs, waaronder Gasly. De Fransman hoopt natuurlijk om mee te kunnen vechten met collega Max Verstappen, maar dat blijken alleen maar mooie dromen. Hij zegt tegen Auto, Motor und Sport dat het logisch zou zijn als AlphaTauri als tweede achter Red Bull zou eindigen. Mits de rest van het veld geen goede auto zal bouwen en dat zal niet gebeuren. Gasly blijft er realistisch over.

AlphaTauri maakte in ieder geval afgelopen seizoen goede stappen met Gasly als topman binnen het team. De overwinning op Monza in 2020 zorgde voor een stijgende lijn en heel veel goede energie. Het team heeft bovendien gezorgd voor vele toptalenten binnen de Formule 1. Maar liefst zeven coureurs die in 2022 in F1 rijden werden opgeleid bij AlphaTauri. Pierre Gasly, Yuki Tsunoda, Max Verstappen, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Alexander Albon.

Pierre Gasly driving testing days Abu Dhabi 2021

Voorbereiden op alle mogelijke scenario's

Gasly eindigde met AlphaTauri nét op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Een aantal tegenvallende resultaten aan het einde van het seizoen zorgden ervoor dat Alpine de vijfde plaats van AlphaTauri inpikte. De nieuwe reglementen kunnen volgens hem ervoor zorgen dat het veld naar elkaar toe wordt getrokken. Iedereen start op dezelfde manier en moeten hun auto's ontwikkelen volgens de nieuwe regels. De mogelijkheid bestaat dus dat het ene team iets gaat ontwikkelen wat andere teams niet hebben. 

Gasly zegt dat hij zich voorbereid op alle soorten scenario's. Volgens hem kan het alle kanten op gaan. "Misschien verbeteren we ons en nemen we de plek over van McLaren. Maar het kan ook zijn dat we blijven staan waar we nu zijn of dat we juist moeten strijden om een plaats in de top tien", zegt de Fransman. Hoe dan ook vindt Gasly dat het team positief moet blijven ondanks de gedachte dat het ook minder zal kunnen gaan.

Lees ook: Marko: Red Bull loopt op schema met ontwikkeling nieuwe F1-auto

Lees ook: Red Bull naar rechter om vertrekkend hoofd-aerodynamica naar Aston Martin

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Pierre Gasly

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden