Marko: Red Bull loopt op schema met ontwikkeling nieuwe F1-auto

door Jacobine van den Berg
3639737

Helmut Marko denkt dat het Formule 1-seizoen 2022 ondanks de grote reglementsverandering mogelijk weer een tweestrijd tussen Mercedes en Red Bull Racing kan gaan worden. Beide teams hebben in zijn ogen de meeste potentie. Van de titelkandidaten heeft Red Bull ogenschijnlijk langer doorgewerkt aan de 2021-auto, volgens Marko liggen ze dan ook op schema met het ontwikkelen voor aankomend seizoen.

Na het prachtige einde van het seizoen 2021 is het volle focus op het nieuwe 'tijdperk'. Zo staat er in de nieuwe reglementen dat er meer "grondeffect" moet gaan komen waardoor het belangrijk is om de downforce te optimaliseren. Voor de teams is er vanwege de grote veranderingen die er moeten komen weinig rust sinds Abu Dhabi. Alleen de coureurs en het management hebben tijd om uit te rusten. "In de fabriek wordt bijna non-stop doorgewerkt. Die Engelsen zijn sowieso niet zo van de feestdagen, die waren alleen met Boxing Day bezig", grapt Marko. Die hoopt uiteindelijk op titelverdediging door het harde werken. Over de ambitie voor 2022 laat Marko namelijk geen enkele twijfel bestaan: "Het uitgesproken doel is een nieuwe wereldtitel binnenhalen", meldt de Oostenrijker in Auto, Motor und Sport.

Helmut Marko - Horner

Op schema

Marko zegt dat ze op schema liggen met wat uiteindelijk de RB18 moet gaan worden. "Ik heb in ieder geval nog geen tegenstrijdige informatie meegekregen." Dat geldt voor het werk in Milton Keynes maar ook in Japan, waar Honda de 2022-motor nog maakt en aanpast voor E10-brandstof. "Honda werkt keihard aan die aanpassing."

Ook houdt Marko op voorhand rekening met een nieuwe rivaliteit tussen Mercedes en Red Bull Racing. Ondanks de omwenteling in het reglement denkt hij dat beide formaties nog altijd de beste kansen hebben. "Bij zo'n grote verandering kun je natuurlijk nooit helemaal zeker zijn, maar Mercedes en wij hebben in ieder geval de potentie, de mensen en ook de continuïteit. Dat spreekt allemaal voor een nieuwe tweestrijd op het allerhoogste niveau, ook al omdat geen enkele andere coureur kan meekomen met Hamilton en Verstappen."

 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Team Coronel na Stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

 

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden